Week 47: Meer vaccin-nieuws.

Wereldwijd blijft Covid ons in de nek hijgen. In de VS nemen de nummers nog steeds razend snel toe. In sommige andere landen lijkt de piek bereikt te zijn. De zorgen over de gevolgen van deze pandemie zijn merkbaar in de marktfluctuaties.

Ook deze week is er positief nieuws over vaccins. Zo heeft Moderna maandag een vaccin met een resultaat van 95% effectiviteit gepubliceerd en hebben Pfizer en BioNTech afgelopen vrijdag een spoed goedkeuring aangevraagd voor hun vaccin. Zowel Moderna als Pfizer maken gebruik van mRNA in hun vaccins. Beiden hebben goede resultaten en zodoende is dit extra hoop dat deze methodiek goed kan werken.
Deze berichten zorgen ervoor dat de rotatie vanuit techniek naar waarde aandelen doorzet, omdat deze het hardst getroffen zijn door de pandemie en dus op korte termijn het grootste groei-potentieel hebben.
Het lijkt er op dat de technische sector nu wat achterblijft – deze staat immers year-to-date op 32.12% waarde toename, terwijl de SP500 slechts 10.11% heeft behaald. De Dow Jones Industrial Average slechts 2.54%.

De verwachting is dat deze weer aantrekt, omdat ook deze pandemie duidelijk maakt dat techniek de toekomst is. 

In Europa deed het vaccin nieuws ook goeds. De Europese markten waren het eind van de week allemaal in de plus.

In Azië zijn ook alle beursen in de plus geeïndigd. Beleggers waren terughoudend in het beleggen in Aziatische aandelen wegens risico omtrent o.a. Chinese regulatie zoals afgelopen week benoemd bij de Tech-Giants. Echter hebben goede economische cijfers in Azië ervoor gezorgd dat men het risico durft te overzien. 

De techniek zware MSCI World/Information Technology Benchmark is 0.1% lager geëindigd.
PetreaInvest is 0.1% lager geëindigd.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN