Week 48: Alle grote indices in het groen.

Het vaccin-optimisme gaat door en dat is te merken in de markten. De Dow Jones, SP500 en Nasdaq sluiten deze week allen meer dan 2% hoger. 

Voor de Dow Jones is een nieuw All Time High behaald. De waarde aandelen, cyclicals, industrials en small caps zijn de sectoren die massaal worden gekocht. Dit zijn veelal sectoren die achtergebleven zijn terwijl de large caps juist in het begin van de Covid-periode zijn gestegen. Positief vaccinatie-nieuws zorgt ervoor dat men verwacht dat deze bedrijven hun inhaalslag gaan maken.

Waar het ene vaccin-nieuws net is verwerkt landt het volgende. Ditmaal oa. Oxfort University. Meer en meer nieuws verschijnt. 

In de tussentijd doet de dollar het slecht. Elke dag zijn er record-aantallen besmettingen in de VS en sommige staten moeten ingrijpen met partiële lockdowns. 

Dit heeft als gevolg dat de Euro/Dollar stijgt. De verwachting is dat deze nog enkele procenten gaat stijgen. Dit is nadelig voor Europese investeerders in Amerikaanse bedrijven, maar op langere termijn heeft dit als gevolg dat de Amerikaanse bedrijven een grotere winst zullen hebben omdat import/export kosten voor hen positief veranderen en het zo gebalanceerd wordt.  

Bij een ratio van 1.25 zal het Europese bedrijven beginnen te knijpen en dit zal nadelig zijn voor deze bedrijven omdat handel met niet-EU landen hierdoor minder profitabel wordt. 

MSCI World/Information Technology sluit deze week 0.9% hoger.
PetreaInvest sluit deze week 1.7% hoger ondanks de afzwakkende dollar.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN