Week 52 Alibaba in focus

De Amerikaanse beurs is deze week niet veel veranderd. De AEX ging wel ruim 2% omhoog. Belangrijk was wel het nieuws dat de Chinese overheid de financiële Ant groep een zeer sterke beperking heeft opgelegd. Dit raakt Alibaba omdat deze een belang hierin heeft van 33%. Het aandeel Alibaba zakte 15% na bekend worden van deze beperking. Het aandeel herstelde wel weer 6%. Alibaba ligt onder vuur door deze overheid en wordt onderzocht  op machtsmisbruik. Het aandeel Alibaba zal voorlopig onder druk blijven. Het aandeel is significant onder gewaardeerd. We hebben een bijna 4% positie in Alibaba. In het algemeen wil de Chinese overheid de vrijheid voor bedrijven verder beperken en meer controle op deze uitoefenen. Gezien de grote invloeden in oa. de cloud, E-commerce en thuiswerken van Alibaba in China verwachten wij, en vele analysten, een herstel en verdere groei.

De technologie aandelen, en met name de groei Big Caps, hebben in het eerste halfjaar heel goed gedaan maar sinds augustus is de koers zeer gematigd in vergelijking met de waarde aandelen. Oorzaak is dat het vaccin ruimte zal geven herstel van deze waarde aandelen en daarom treedt er een rotatie van technologie naar waarde. We denken dat deze rotatie nog een 1-2 kwartalen kan  doorgaan. We hebben daarom technologie aandelen 10% terug gebracht en belegd in waarde-aandelen die voldoen aan onze kriteria. Dit zijn met name groei aandelen van kleine bedrijven in de US en op deze manier profiteren wij ook van deze rotatie.

De dollar is 0,5% sterker geworden tov. de euro. Per saldo is de koers van PertreaInvest niet veel veranderd en is 149,2 (index 100 per 1-1-2020).

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN