Week 53 Bijzonder jaar

Het mag duidelijk zijn dat 2020 een verrassend aandelen jaar was. Diep dal maar bijzonder herstel na de dip eind maart. De grote technologie bedrijven profiteerden van thuiswerken en aangezien wij voor een belangrijk deel in deze technologie aandelen zaten, hebben we daar maximaal van geprofiteerd door een stijging van onze PetreaInvest koers naar 150,1. (index 100 per 1-1-2020)  De dollar zakte wel 10% in waarde tov. de euro. anders was de stijging nog 10% hoger geweest. Dat de dollar minder waard wordt komt door de grote stimuleringsmaatregelen van de US en daarmee een verdere schuld toename. Dit ondermijnd de dollar. Daarnaast heeft de Amerikaanse president de Covid 19 op zijn beloop gelaten waardoor het aantal besmetting hoog kon oplopen. Dit gaf een extra druk op de dollar. De verwachting is dat in 2021 de dollar verder zal verzwakken en richting de 1,25-1,30 gaat tov . nu 1,22. Dit is voor onze belegging een min maar de US bedrijven zullen dat ruim goed maken door een verdere winstgroei.

Voor 2021 verwachten we een positief jaar voor de aandelen.

We wensen iedereen een gezond en voorspoedig een nieuwjaar toe.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN