Week 3: Inauguratie, Quarterly Earnings en nieuws uit China.

Week 3 is een korte week voor de markten in de VS. De markt is gesloten in verband met de Martin Luther King dag. De rest van de markten wereldwijd zijn wel open. 

Deze week zijn wereldwijd alle ogen gericht op de inauguratie van President Biden. De inauguratie is zonder enig probleem verlopen. Waar voor dit evenement plaatsvond toch een beetje een nervositeit was doordat kort daarvoor het capitool werd bestormt bleek dit erg soepel te verlopen. De beurzen reageerden positief. 

De grote techniek bedrijven, waaronder de MFAANG (acroniem voor Microsoft, Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google), zijn na een maandenlange stilstand weer opgepakt door de beurs. Door de nagenoege stilstand in valuatie van deze bedrijven zijn ze in verhouding aardig goedkoop geworden. De fundamentals van deze bedrijven zijn erg goed. PetreaInvest heeft belangen in de genoemde aandelen. Grote hedgefunds hebben hun belang in deze bedrijven opgehoogd en dit heeft als gevolg dat deze bedrijven in waarde zijn gestegen. 

Er zijn meerdere redenen waarom deze bedrijven nu de aandacht weer hebben. De belangrijkste is dat de bedrijven ondergewaardeerd zijn ten opzichte van hun prestaties. Daarnaast is er wellicht een overreactie geweest op wat de tax-verhoging en antitrust die Biden wil doorvoeren gaat betekenen voor deze bedrijven. Last but not least zijn de quarterly earnings van start gegaan. De komende weken komen de bedrijven met de earnings. Netflix was één van de eerste bedrijven die verslag heeft gedaan afgelopen week. Met uitstekende resultaten en een goede forecast zijn de verwachtingen verslagen. Dit heeft het aandeel omhoog geschoten. Wellicht draagt dit ook bij aan het optimisme over de rest van de MFAANG.

Er zijn een tal grote bedrijven gekomen met hun cijfers waaronder Intel. Voor informatie omtrent Intel en overige semiconductor bedrijven kan dit artikel worden gelezen. PetreaInvest geeft haar mening over de chipsector.

Na maandenlange stilte heeft Jack Ma, mede-oprichter van Alibaba, een video gepubliceerd waarin hij levend en wel te zien is. Alibaba is erg afgestraft door negatieve berichten vanuit China omtrent de relatie tussen Ma en de regering. De laatste 2 weken is het bedrijf opgemerkt
 door beleggers als toch wel erg goedkoop en deze video heeft het bedrijf nog verder in een upward trend gestuurd. 


Het is echter niet enkel positief nieuws deze week. Covid-19 en de Britse variant razen rond. Het Verenigd Koninkrijk kondigt aan dat de lockdown waarschijnlijk tot aan de zomer doorgaat. Ook komen er slechte berichten omtrent de vaccins. De leveringen gaan niet als gepland. 

In Nederland is preventief tegen de opkomst van de Britse variant een avondklok ingegaan. 

De Europese beurzen hebben met uitzondering van de inauguratie-dag van Biden een niet al te beste week gehad. De beurzen in de VS wel. De Nasdaq stormt wederom naar een all-time high. Ditmaal geleidt door de MFAANG. De komende weken zullen zij de cijfers publiceren en zullen de eerste effecten van het Biden presidentschap te zien zijn op de beurzen. 

PetreaInvest eindigt de week op 157.8. Dit is een toename van 4%. 

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN