Week 6: Positief sentiment zet door.

Het is wederom een rustige week waarin alle ogen gericht zijn op Earnings. Veel bedrijven in de PetreaInvest portefeuille hebben boven verwachting behaalde resulaten. Dit zorgt ervoor dat de positieve trend doorzet. 

Het voelt alsof de beurs hoog staat. Misschien te hoog. Een correctie op korte termijn zou niet vreemd zijn. De indices sluiten op recordhoogte evenals veel bedrijven zelf. 
Echter is er echter nog geen groot genoege catalyst aan de horizon die een correctie zou kunnen bewerkstelligen. Rente die verder toeneemt kan hiervoor de trigger zijn. De beurs lift momenteel op de positieve cijfers. Wel is de kans heel aannemelijk dat we komende tijd wat meer rode dagen zien. De koersen zijn de laatste paar weken rap toegenomen. Een “rondje winstnemen” door grote instanties kan de koersen kortstondig drukken.

Covid heeft nog zeker invloed, maar dit wordt al meegerekend door de beurs. Men kijkt verder dan Covid en ziet op sommige gebieden toch wat herstel. Zo is de rente in de VS weer wat opgehoogd. Dit is voor de economie gunstig en is te zien aan de Dollar/Euro die iets in het voordeel van de dollar beweegt. De Dollar is nog erg zwak tegen de Euro. De beweging van afgelopen week draagt bij aan een toename van het PetreaInvest rendement.

PetreaInvest sluit de week op 164.8.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN