Week 8: Stijging van de rente, rotatie in de markt en stimulus hoop.

De maand Februari is een goede maand geweest. Afgelopen week maakt een deel hiervan ongedaan.

Week 8 trapt af met een maandag die na in de plus te starten min eindigde. Dinsdag begon de angstmeter op te lopen. Na meerdere berichten omtrent renteverhogingen trok de markt, met name de techniek (Nasdaq) flink terug. Dit is de rest van de week door gegaan tot vrijdag.

Bedrijven die hard zijn gestegen daalden net zo hard. Op deze manier nijgt de markt weer naar een balans. PetreaInvest had met deze gedachte Nvidia en Paypal tijdelijk verkocht en heeft hier juist aan gedaan. Deze zijn inmiddels met een mooi verschil weer teruggekocht. De markt is volatiel maar PetreaInvest gelooft in haar visie.

De komende tijd kan deze volatiliteit doorzetten. Als dat gebeurd is het aannemelijk dat er een correctie plaatsvindt. 10%+ pullback ten opzichte van all-time-high op de indexen. Of beter gezegd, index. De Dow Jones deed het afgelopen week aanzienlijk beter dan de Nasdaq. Hogere rente is goed voor banken en de algemene economie. De waarde bedrijven gingen op dit nieuws veelal omhoog of minder hard omlaag.

Fed voorzitter Powell voorziet geen aanpassing in de visie om aanpassingen te maken in zijn strategie ondanks de wat toenemende nerveusiteit omtrent de toenemende treasury yields. De fed heeft de verwachting om de rente pas in 2024 te verhogen om de inflatie doelstelling in de pas te laten lopen. Dat nu de 10-jaars rente op de kapitaalmarkt stijgt varandert dan inzicht niet.

De rol die technologie heeft ingenomen en blijft expanderen is voor PetreaInvest alle reden voor overtuiging dat het winnaars zijn op langere termijn. Wij zien dit als een markt voor kopers-ogen, niet voor paniekverkoop. De bedrijven worden door zulke berichtgeving en verkopen goedkoop. Dit maakt de bedrijven alleen maar aantrekkelijker.

PetreaInvest sluit op 160,0.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN