Week 15: Alibaba’s langverwachte boete valt mee.

Het Chinese big-tech bedrijf Alibaba ligt al maanden onder vuur door de overheid. Een anti-trust onderzoek wat al een tijd liep heeft afgelopen weekend een staart gekregen. Een record-boete van 2.3 miljard Euro (18.2 miljard yuan) sluit hopelijk dit hoofdstuk.

Het bedrijf boekt uitstekende resultaten maar is door de regulatie van de Chinese overheid gedrukt door angst en onzekerheid. PetreaInvest is van mening dat het bedrijf qua resultaten ondergewaardeerd is en op termijn zal stijgen. 

De beurs reageerde hier positief op met een +9.10% dag afgelopen maandag.

In de chipsector is een chiptekort die inmiddels al meer dan een jaar bestaat. Dit is erg positief voor de semi industrie. Nvidia vliegt op positief nieuws deze week meer dan 10% omhoog op het nieuws dat de tekorten nog steeds aanwezig zijn. Deze tekorten komen door de enorme vraag naar de chips, die Nvidia verwerkt tot eindproducten. Dit is positief nieuws in afwachting tot de earnings die er aan komen.

Ook giganten als Microsoft gaan verder omhoog. Sinds eind vorig jaar hebben veel tech-giants weinig tot niets gedaan qua valuatie. De rotatie waar de afgelopen weken geregeld over is geschreven zorgde voor een stilstand in deze Nasdaq bedrijven. De afgelopen maanden is opgemerkt door de beurs dat deze bedrijven toch wel goedkoop zijn geworden en zijn weer massaal opgepakt. 

De earnings zijn begonnen en afgelopen week waren de banken aan de beurt. Goede cijfers, maar een enigszins terughoudende outlook zorgde dat de valuaties onderuit gingen. De yields die iets in de min waren hielpen hier niet bij.  

 

In het algemeen is de beurs positief. Wellicht is dit te snel te veel en is een pullback op korte termijn te verwachten.

 

PetreaInvest sluit de week op 172.5

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN