Week 16: Tech-earnings

Veel big-tech bedrijven komen de komende weken met de earnings. De verwachtingen zijn hoog, de bondyields dalen en de beurs bereidt zich hierop voor door de koersen over het algemeen op te doen lopen. 

Deze trend krijgt een klap wanneer er vanuit de VS nieuwsberichten komen over de verhoging van de taxatie voor inkomsten boven de $1.000.000. Voor grote bedrijven en grote investeerders is dit een negatief bericht en dit laat men merken door een verkoop.

Sommige aandelen hebben hier meer last van dan anderen. Met name de big-tech groeiers worden geraakt omdat het, het groeipotentiaal kan doen afnemen.

De aandelen die het hardst geraakt zijn, zijn aandelen die te maken hebben met crypto. Crypto was al sinds het weekend wat op zoek naar richting en Biden zijn taxatie nieuws omtrent crypto sloeg in als een bom. Het voorstel is om crypto tot maar liefst 80% van de waarde te taxeren bij een transactie. Dit als poging om de macht in handen te houden en crypto niet verder uit proportie te laten vliegen. Overheden en centrale banken laten hiermee angst zien controle te verliezen.

PetreaInvest heeft geen direct belang in crypto omdat wij het niet als fundamentele waarde zien en het te risicovol vinden. Echter hebben wij wel belangen in bedrijven die er van profiteren. Denk hierbij aan Nvidia die GPUs levert aan cryptominers en Paypal die belang heeft genomen in crypto. 

Deze bedrijven gingen op dit nieuws dan ook wat harder omlaag.

De ogen zijn de komende weken gericht op de earnings. Komende week zijn de techgiganten aan de beurt met Microsoft en Google op dinsdag. Facebook en Apple op woensdag en Amazon op donderdag.

De verwachting is hoog en de verwachtingen voor de komende kwartalen kunnen bepalend zijn voor de richting van het sentiment.

PetreaInvest sluit de week op 169.9

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN