Week 17: Earnings beat, toch wat hoogtevrees.

Een belangrijke week in de beurzen van de VS. De earnings van oa. de big 5. Apple, Amazon, Microsoft, Google en Facebook hebben afgelopen week de cijfers gerapporteerd. Alle cijfers waren boven hetgeen initieel verwacht. Toch was de beurs overwegend terughoudend in het optimisme omtrent deze cijfers.

Veel bedrijven denken dat deze enorme winsten komen door de Covid situatie van thuiswerken en online shoppen. Zodoende is het aannemelijk dat de winsten niet zo hoog blijven als nu. De verwachtingen zijn voor de komende tijd dan ook lager bij bedrijven als Microsoft, en dit reflecteert in een negatieve beursbeweging.

Facebook en Google zijn de grote winnaars deze earnings-ronde. Met verbluffende cijfers door oa. hoge advertentie-inkomsten zijn deze bedrijven de dag na het earnings rapportage heel wat procenten omhoog gegaan. Facebook sloot maar liefst meer dan 7% hoger op dit nieuws.

Amazon laat na maanden stilstand in de koers ook weer wat van zich horen. Bij het vorige earnings rapportage liet (ex)CEO Jeff Bezos weten dat hij aftreedt als CEO. De beurs reageerde hier op door het aandeel qua waardering wat stil te laten staan. Maar cijfers kunnen niet worden genegeerd. Met wederom heel goede cijfers laat Amazon zien dat deze tech gigant nog steeds een groeier is en een hoge waardering gepast is.

PetreaInvest heeft belangen in deze bedrijven omdat zij een sterke positie in de markt hebben en aan onze visie voldoen.


Grotendeels van de bedrijven in de portfolio heeft goede cijfers op een enkeling na.

Ondanks een terughoudendheid in de markten behaalde de S&P500 toch een all-time high.

De koers van Petreainvest sloot op 170,0 en is hiermee vrijwel gelijk als een week geleden. Over de maand April is de koers is de koers 2,3% gestegen en tov het begin dit jaar is de koers ruim 13% hoger 

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN