Week 19: Escalatie in Gaza, gehackte pijplijn, angst.

Het sentiment was zoals te lezen in week 18 al niet erg positief. Men is bang voor de gevolgen van inflatie. Afgelopen weekend kwam er meer slecht nieuws. 

De situatie in Gaza is uit de hand gelopen. Als de beurs ergens niet van houdt is het van geopolitische onrust. De wet van Murphy is hier duidelijk van toepassing. In Amerika zit men vrijwel zonder gas omdat er een pijplijn is gehackt. Tank stations zitten massaal zonder gas. Al met al zorgt dit voor niets dan negatief sentiment. 

De pijplijn is inmiddels opgelost en dit was te zien in de beurs afgelopen vrijdag. De escalatie in Gaza is dat niet. Gecombineerd met angsten omtrent inflatie kan verdere escalatie het sentiment negatief doen houden en een correctie in werking stellen.

PetreaInvest ziet zulke omstandigheden als kansen om bedrijven die wij wat hoog gewaardeerd vonden, maar veel toekomst in zien, tegen een lagere prijs aan de portfolio toe te voegen. Wij kijken naar de markt met kopers-ogen.

PetreaInvest sluit de week op 162.1.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN