Week 20: Heropening samenleving en crypto in het rood.

Na maandenlang de samenleving zwaar te hebben beïnvloed lijkt Covid een minder belangrijke rol te spelen en openen veel winkels en bedrijfspanden weer. 

In Nederland komt er wat vaart achter het vaccinatieproces. In Amerika is inmiddels al zo’n 35-40% van de bevolking gevaccineerd. Dit is voldoende voor de individuele staten om alles te openen. 

De opening van de samenleving brengt angsten met zich mee op de beurzen, met name in de VS. De inflatie-angst is werkelijkheid aan het worden en de gedachte dat de FED moet ingrijpen door de rente op te hogen speelt in de hoofden van velen. Hier reageren de beurzen negatief op. Met name de groei-sectoren. 

De sterke earnings van vele bedrijven hebben weinig positiefs gedaan in de koersen door deze angst. Toch laten de earnings zien dat de bedrijven sterk gepositioneerd zijn. 

Enkele bedrijven hebben tegenwind van meerdere factoren. Zo is de neerwaartse beweging in de Crypto-wereld voor bedrijven als Square, Paypal, Tesla en Nvidia een negatieve beweging. Tesla heeft al een flinke correctie gehad van haar alltime-high van zo’n $900.

PetreaInvest heeft geen direct belang in crypto, noch in Tesla, maar wel in Paypal en Nvidia. 

Wij zijn van de mening dat Cryptocurrency geen fundamentele waarde heeft behalve speculatie. 
Speculatie kan een heel goede investering zijn voor mensen die een hoog risico aandurven – maar PetreaInvest belegt tegen een lager risico in solide bedrijven. 

Nvidia heeft deze week earnings en de verwachting is hoog. De chip-shortages blijven voortduren en dit betekent dat Nvidia op volle toeren verkoopt. Belangrijker dan de GPU verkoop zijn dan ook de data-centra opbrengsten en ontwikkelingen. 
PetreaInvest is van mening dat Nvidia een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de toekomst. Zo is het ook interessant te zien hoe de automobiliteit-sector van Nvidia uitbreidt. Dit zijn cijfers waar wij op letten bij de earnings.

Met de neerwaartse beweging van Crypto kan Nvidia haar outlook negatiever zijn. Een hoge koers voor Crypto zorgt voor meer miners. Miners gebruiken Nvidia haar GPUs. Een teruglopende crypto kan de GPU verkoop inperken en zodoende de outlook minder positief maken dan het afgelopen jaar. 

Wij doen geen uitspraken over onze verwachtingen omtrent Crypto omdat wij dit niet als belegging zien die bij onze visie past. 

In plaats daarvan houden wij onze ogen open voor bedrijven die door de inflatieangst naar onze mening erg goedkoop worden.

PetreaInvest sluit de week op 162.9

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN