Week 23: Nieuwe hoogtes

Het is een goede week op de beurzen. Het economisch herstel in de VS is te zien door onder meer de werkloosheidscijfers die afnemen. 

Inflatieangst blijft hoog. FED Powell laat weten dat eventuele inflatie enkel tijdelijk is. Toch denkt de beurs daar over het algemeen anders over. 

Minister van Financiën Janet Yellen is van mening dat inflatie zeer zeker komt. Ze noemt het zelfs een positieve factor als het komt, omdat de afgelopen jaren de rente aan de lage kant is geweest. 

De FED overweegt om langzamerhand de invloeden die zij op de beurzen hebben gehad tijdens de pandemie wat terug te laten lopen. Hoe langer zij financieel ingrijpen, hoe hoger het risico op inflatie. 

Positieve cijfers over het economisch herstel zorgt voor een toenemende DXY ( dollar index ). De Euro nam in waarde af tegenover de dollar. Dit is voor PetreaInvest positief. Wel staat de dollar nog steeds laag. De verwachting is dat, dat de komende tijd ook zeker blijft. 

Ook de indices stijgen deze week. De Nasdaq is nog niet op ATH, maar de SP500 sluit afgelopen vrijdag op ATH.

De markt lijkt erg volatiel. Een negatief nieuwsbericht kan het sentiment erg snel doen omslaan. 


PetreaInvest sluit de week op 171.7. Een stijging van 1.72% tov de week ervoor. (Index 100.0 op 1-1-2020)

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN