Week 24: Volatiliteit door FED. Semiconductors vliegen omhoog.

De week trapt optimistisch af. De SP500 en Nasdaq vliegen naar ATH. Toch is men alert op woensdag waar de FED bericht geeft over de toenemende inflatie. 

De consensus op wallstreet lijkt te zijn dat de inflatie-omstandigheden dusdanig zijn dat de FED eerder dan zij heeft geprojecteerd maatregelen moet nemen om de inflatie in te tomen. Dit bevat een rente ophoging en een ‘tapering’ van de invloed op wallstreet. De FED koopt momenteel nog steeds grote hoeveelheden obligaties om zo bedrijven te stimuleren. Maar al dit geld dat wordt “gepompt” draagt bij aan een versnelling en verhoging van inflatie. 

Dat dit gaat afnemen is geen geheim. De snelheid waarmee is de onbekende factor. FED voorzitter Powell blijft erbij dat ze op de juiste koers zitten. De beurs reageerde hier op door de Nasdaq (voornamelijk groei-bedrijven die profiteren van lage rente) een procent in de plus te zetten terwijl de Dow Jones en SP het tegenovergestelde deden.

Toch stemt Powell de beurs niet echt gerust, omdat andere FED leden toch wat negatiever zijn. Investeerders reageren hier met angst en onzekerheid op door donderdag en vrijdag winst te nemen met als gevolg dat grotendeels van de markt rood was. De dollar tegenover de Euro nam in waarde toe.

Opvallend zijn de Semiconductors Nvidia en AMD. Semiconductors worden veelal gezien als groeiers met een hoge P/E. De koersen gaan hard omhoog, maar kunnen ook hard omlaag gaan. Verwacht zou worden dat bij onzekerheid deze bedrijven omlaag zouden corrigeren, echter blijkt dat nu niet het geval. Nvidia laat hun kracht zien door naar ATH te vliegen in een onzekere beurs.
PetreaInvest heeft een belang in Nvidia en ziet dit als een erg belangrijke speler in de toekomst. (Lees Chipsector Analyse PetreaInvest).

Alibaba en JD komen niet van de grond. Deze bedrijven zijn naar onze mening erg goedkoop en wij denken dat het een kwestie van tijd is voor deze koopjes worden opgepakt door de markt. De spanning omtrent China zien wij als ruis op de lijn.

PetreaInvest sluit de week op 175.7, dit is 2.3% hoger ten opzichte van week 23.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN