Week 27: Angst speelt op met een mindag.

De beurs staat door alle positieve dagen inmiddels aardig hoog. Onzekerheden omtrent inflatie en covid die op meerdere plaatsen weer in opmars is worden duidelijk op Donderdag. De beurs vliegt meer dan een procent in de min.

Werkloosheids-cijfers in de VS zijn minder optimistisch dan verwacht. Men is bang om weer aan het werk te gaan wegens covid. Massaal wordt gevlucht in de zekerheid van bond-yields. Dit is een teken dat de angst en volatiliteit hoog zitten. Echter is één mindag in een serie van meerdere weken positief niet voldoende om de bull-run te doorbreken.

Vrijdag zijn grotendeel van de minnetjes van Donderdag weer ongedaan gemaakt. De dollar is inmiddels wel in waarde afgenomen. Dit drukt de koers van PetreaInvest.

In Azië is het minder optimistisch. De Aziatische beurzen staan onder druk vanuit de VS én vanuit China zelf. De CCP voert anti-trust probe na anti-trust probe uit tegen eigen bedrijven. PetreaInvest heeft een belang in Alibaba. Het bedrijf is naar onze mening erg goedkoop en wij zien dit als ruis op de lange termijn.

De VS wil hun large-cap bedrijven ook aanpakken. President Biden ondertekent een order om bedrijven meer te reguleren. De beurs reageert hier niet al te heftig op. Men is niet zo angstig dat de VS haar eigen bedrijven tegenhoudt in groei. 

Covid is weer in opmars. Japan en inmiddels ook Nederland voegen restricties toe. In Japan betreft dit een nood-toestand. Aan de cijfers in Nederland te zien gaan wij ook niet de goede kant op. 


PetreaInvest sluit de week op 185.2. Een stijging van 0.2% tov de week ervoor.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN