Week 28: Pullback van Alltime-High wegens toenemende angsten.

De beurzen hebben de afgelopen maanden meer groen dan rood gezien. Afgelopen week brak deze trend. Het lijkt er op dat de angsten toenemen en het sentiment een negatieve richting heeft ingenomen. 

Dat koersen hoog staan is geen geheim. Elke dag werd een nieuw ATH bereikt. Vroeg of laat moet een correctie komen en dat moment kan dichtbij zijn.

Er zijn meerdere katalysatoren voor negatief sentiment. De delta-variant van Covid geeft veel angsten, inflatieangsten en toenemende prijzen in de VS op reguliere producten zijn de voornaamste katalysatoren.  

Covid besmettingen nemen wereldwijd in een héél rap tempo toe. Men wordt wellicht minder ziek, maar de besmettingen geven angsten. Een aanhoudende Covid-situatie betekent ook meer inflatieangsten. Als het bedrijfsleven weer stiller komt te liggen en de economie hier onder lijdt, zullen de overheden meer stimulus de maatschappij in brengen, wat op haar tijd de inflatieangst nog meer doet stijgen. Indien de economie er niet onder lijdt is er ook reden tot negatief sentiment. De FED zal bij een stabiele economie haar acties om markten bij te springen afbouwen. Ook is de renteverhoging dan aannemelijk sneller op te treden.

De ogen zijn deze weken gericht op deze negatieve elementen, op OPEC en op de halfjaarlijkse earnings. 

Er worden goede resultaten verwacht. De outlook van de bedrijven is dan ook belangrijker dan de cijfers zelf. 
 

De markt is volatiel en kan alle kanten op. PetreaInvest gelooft in haar filosofie en kijkt naar pullbacks met kopers-ogen.

PetreaInvest sluit de week op 182.9. Dit is 1.2% lager ten opzichte van de voorgaande week.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN