Week 29: Uitstekende week, Halfjaarlijkse earnings en olieprijzen.

De olieprijzen lopen al een tijdje behoorlijk op. Afgelopen week was de OPEC+ de stand van zaken aan het doornemen. Er is een akkoord om dagelijks 400000 meer olievaten te produceren per augustus. Deze toenemende beschikbaarheid kan de snelle toename in prijs bij de tankstations tegengaan.

Bedrijven geven hun halfjaarlijkse earnings deze periode. De earnings zijn overwegend goed, maar in sommige gevallen niet goed genoeg. De verwachtingen zijn voor veel bedrijven namelijk hoog. Opvallend was Twitter. De aandelen van Twitter schoten in de nabeurs omhoog omdat de advertentie-opbrengsten ruim boven verwachting waren. Dit positieve nieuws sloeg over naar Facebook en Google, die beiden een forse plus pakten na het nieuws. Ook Nederlandse chipmaker ASML schoot omhoog na de earnings. De cijfers van het bedrijf zijn, door het nog steeds heersende chip-tekort, wederom boven verwachting. De forecast is dat dit ook nog wel even zo blijft. 

Komende week zijn de ogen gericht op, wat veelal wordt gezien als de belangrijkste earningsweek, de big 5. Apple, Amazon, Facebook, Google en Microsoft hebben altijd in dezelfde week hun earnings-rapportages. De earnings van deze bedrijven zijn van groot belang voor het sentiment in de markten. De verwachtingen van deze bedrijven zijn hoog.

Wat roet in het eten kan gooien voor een positief sentiment kan de FED zijn. Komende week komt de FOMC met haar rapport over de stand van zaken omtrent het monetaire beleid in de VS en haar economisch herstel. Voorzitter Powell zal onder andere een uitspraak doen over het rentebeleid. 

PetreaInvest sluit de week op 192,0. Dit is bijna 5% hoger dan de week ervoor.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN