Week 32: Spanningen op de beurs. Big-tech hoogtevrees.

De Amerikaanse en Europese beurzen staan meer groen dan rood. De bigtech (mn Nasdaq) bedrijven in de VS daarentegen doen het even wat minder goed. Men ziet deze bedrijven de groei niet volhouden. In plaats daarvan nemen instanties een positie in, in waarde-bedrijven. 

PetreaInvest houdt haar ogen open voor ondergewaardeerde aandelen en heeft zodoende een uitstapje gemaakt naar een, in onze ogen, ondergewaardeerd Nederlands aandeel dat volgende week met haar cijfers komt. Ten koste van bedrijven waarvan wij denken dat deze op de korte termijn weinig zullen doen.

PetreaInvest belegt lange termijn, maar houdt haar ogen wel open voor kansen. Dit betreft een tijdelijke uitstap om vervolgens de posities weer te middelen naar ratio van onze portfolio. 

China blijft onder druk staan van meerdere factoren. PetreaInvest kijkt met haviksogen naar de Chinese markten om zodoende lange termijn kansen te grijpen. Angst en onzekerheid in de markten geeft mogelijkheden voor goede investeringen, mits zij aan onze filosofie voldoen.

PetreaInvest sluit de week op 189.5. 0.9% lager dan voorgaande week.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN