Week 33: Nieuws van de FED? China verder onderuit.

Zoals vorige week al aangegeven heeft de beurs last van hoogtevrees. Valuaties staan hoog en intra-day bewegingen van procenten zijn niet vreemd. Dit geeft aan dat de beurs gespannen is.

De FED laat doorschemeren dat zij haar obligatie-koop stimulus eind van het jaar wil afbouwen. De beurs reageert hier negatief op. De meeste indices verloren meerdere procenten opvolgend het nieuws. Afbouwen van stimulus betekent dat er minder geld in omloop zal zijn in de beurzen en de rente naar verwachting omhoog zal gaan.  

Een belangrijke factor voor de afbouw van deze stimulus, en de gehele economie, is de delta-variant van Covid. De angsten rondom deze variant kan zorgen voor een verdere vertraging van het economisch herstel. Als het economisch herstel verder afzwakt is de kans reëel dat de FED niet gaat afbouwen. Woorden van Powell blijven dat de economie voldoende hersteld moet zijn voordat zij een stapje terug doen. Dit tegenstrijdige nieuws geeft veel volatiliteit. 


De Aziatische markten vliegen onderuit. Nieuwsbericht na nieuwsbericht uit China omtrent regulatie en tegenvallende cijfers zorgen ervoor dat bedrijven daar inmiddels bijna 50% van hun piekwaarde zijn verloren. Investeerders in Aziatische markten via noteringen op de Amerikaanse beurs zien overal beren op de weg. Druk vanuit Amerika door blacklists van bedrijven, druk vanuit China zelf op haar eigen bedrijven, de valuaties gaan hard omlaag. Deze geopolitische gevolgen geven voor lange termijn investeerders unieke kansen op goede investeringen. De vraag is echter wanneer is het, het moment om posities in te nemen? PetreaInvest beantwoordt deze vraag in Kopen of wachten? Beleggen in volatiele tijden.

De AEX doet het goed. PetreaInvest heeft een 2tal weken terug een positie ingenomen in TWEKA. Het bedrijf is naar onze mening ondergewaardeerd. De cijfers van het bedrijf liftte de prijs van het aandeel 10%+ omhoog. Ook na deze stijging vinden wij het bedrijf ondergewaardeerd. Ook ASML blijft het uitstekend doen. Ondanks dat PetreaInvest zich met name richt op de Amerikaanse beurzen, slaan wij mogelijkheden in andere beurzen niet over. De AEX is niet onderheving aan Forex zoals investeren in dollars is. 

De ogen blijven komende weken gericht op de ontwikkeling van de inflatiecijfers, de delta-variant en ontwikkelingen in Afghanistan. De beurs geeft aan de situatie in Afghanistan weinig gehoor. Een eventuele escalerende situatie kan voor toenemende volatiliteit zorgen in een al volatiele markt.

PetreaInvest sluit de week op 191,7. Een stijging van 1.2% tov week 32.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN