Week 34: Nieuwe records, Rebound Chinese markt

De beurzen vliegen globaal weer omhoog. De grote indices in Amerika behalen ATH, maar ook de AEX haalt een record.

Het sentiment is goed. Men zag weinig beren op de weg afgelopen week. De delta-variant is een onzekerheid, maar de beurs is rustig. Inflatie is, tot er nieuwe informatie is, verwerkt. 

China ligt al een tijdje onder vuur en dit heeft bedrijven onaantrekkelijk gemaakt voor veel investeerders. Afgelopen week zijn de techniek aandelen meerdere procenten omhoog gevlogen, echter zakten die aan het eind van de week weer terug. Is dit de bodem? Zoals in Kopen of wachten? Beleggen in volatiele tijden is te lezen is het timen van een dip lastig en veelal niet profitabel. Chinese aandelen zijn qua valuatie erg aantrekkelijk en het PetreaInvest haar mening dat deze bedrijven na deze onzekere periode qua valuatie herstellen. Wij nemen op dit moment geen nieuwe posities in, maar kijken het sentiment aan.

De olieprijs is zo’n 10% gestegen doordat China de delta-variant onder controle heeft. Dit geeft meer verbruik van olie terwijl de voorraad beperkter is geworden doordat bedrijven in de Gold van Mexico wegens weersverwachtingen de boel tijdelijk stil hebben moeten leggen. Deze bedrijven produceren meer dan 15% van de droge olie. 

Komende week zijn in de VS de ogen gericht op het banenrapport. Dit is een leidende factor voor de FED om haar monetaire beleid te veranderen.

Europa komt komende week met haar inflatiecijfers.

PetreaInvest sluit de week op 195.4. Een stijging van 1.9% tov week 33.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN