Week 42: Earnings season Q3 van start gegaan

De earnings zijn weer bezig. Earnings spelen veelal een kritische rol in de richting van de beurs voor de komende tijd. Niet enkel zijn de earnings belangrijk, de forecast is nog belangrijker.

Het earnings-seizoen is afgetrapt met negatieve berichten voor de Nasdaq. Intel verliest op veel vlakken terrein en dit zet door. Ook op het social-media front zijn er slechte berichten. Snapchat heeft erg terughoudende verwachtingen voor de nabije toekomst. Ondanks dat Snapchat zelf niet één van de grote bedrijven is reageert de beurs negatief op deze berichten. Snapchat vliegt 25% omlaag en veel andere bedrijven die profiteren van advertentie opbrengsten zakken hierdoor. Waaronder Facebook en Google. Deze bedrijven trekken de nasdaq mee omlaag terwijl zij zelf nog met earnings moeten komen. 

Daarnaast neemt de 10jaars rente toe, wat techniek aandelen minder in trek maakt door een afname in groeiverwachting.

Het sentiment in de NQ lijkt vooralsnog dus negatief. De verwachtingen zijn hoog, dus zelfs goede resultaten kunnen te kort schieten voor de beleggers.

In de tussentijd zet de SP500 een ATH neer. 

Supply chain issues, hoge olieprijzen, inflatie, tapering en hoge waarderingen zijn voor beleggers spannend. Hierdoor zijn bewegingen van meerdere procenten intra-day niet vreemd.

Komende weken zijn gericht op de earnings van de big-tech. Goede resultaten worden verwacht, maar of deze goed genoeg zijn voor een positief sentiment is af te wachten.

PetreaInvest sluit de week op 191.7. Dit is 0.3% hoger dan voorgaande week.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN