Week 44: FED begint taper, beurzen naar ATH

De beurzen zijn de afgelopen week flink omhoog gegaan. Het effect van veelal positieve earnings gecombineerd met het FED besluit om de taper te starten zijn voor beleggers reden om opgelucht adem te halen. Het taper besluit is zoals aangekondigd. Beleggers zijn gaan vooruitlopen op een negatiever besluit. Het valt dus mee.

De grote uitschieter deze week is Nvidia. Het bedrijf is sterk gepositioneerd en lijkt te mikken om het volgende 1T market-cap bedrijf te worden. Beleggers zijn enthousiast over de rol die Nvidia speelt in meerdere segmenten van de technologische ontwikkeling. Nvidia is maar liefst 16% omhoog gegaan deze week. Wat het totaal van de maand op 40% brengt. Dit is een enorme stijging en is oa. een vooruitloper op de earnings van Nvidia die binnenkort komen. Cijfers van andere semiconductor bedrijven zoals Qualcomm waren goed, de verwachting is dat Nvidia haar cijfers ook goed zullen zijn. 

De FAANG bleef wel achter. De grote bedrijven gaan aanzienlijk minder hard dan de NQ100. Er spelen hier meerdere zaken waardoor beleggers wat terughoudend zijn op deze bedrijven. Privacy issues, teruglopende advertenties, antitrust. Ruis op de lijn, maar de belegger houdt hier niet van. 
Facebook, inmiddels genaamd META, staat nog aanzienlijk lager dan het een 3-tal maand geleden stond. Amazon staat na tegenvallende earnings vrijwel op dezelfde waardering als een jaar geleden. Het is PetreaInvest haar mening dat het een kwestie van tijd is voor deze bedrijven weer opgepakt worden, omdat de cashflow niet genegeerd kan worden.

Fintech bedrijven, SQ en PYPL, zijn ook uit de gradatie. Paypal is na een gerucht om pinterest over te nemen verder onderuit gegaan en heeft moeite zich zonder positief nieuws uit dit rode dal te trekken. Komende week komt Paypal met haar earnings.

De ogen zijn gericht op erg snelle groeiers zoals Nvidia en Tesla. Solide bedrijven hebben hier een nadeel van. PetreaInvest waagt zich niet aan Tesla omdat zij van mening is dat het bedrijf, ondanks dat het zeker innovatief is, deze waardering niet verdient. Wij beleggen in fundamenten en wagen ons niet aan zulke speculatie. 


De beurs leek in de ban van positief nieuws, echter is inflatie-angst nog zeker te merken in hoge volatiliteit. Komende week worden cijfers omtrent inflatie in de VS en China gepubliceerd.

PetreaInvest sluit de week op 200,3. Dit is 2.7% hoger dan voorgaande week.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN