Week 45 – 46: Earnings grotendeels voorbij. Hoge inflatiecijfers

De afgelopen weken stonden in teken van de quarterly earnings. 

Grotendeels van de bedrijven heeft de verwachtingen verslagen. De afgelopen twee weken heeft de beurs hier overwegend positief op gereageerd.

De inflatiecijfers zijn hoog. Niet enkel in de VS, maar ook in Europa. Dit werkt door in de vastgoedprijzen, die op erg hoge waarderingen staan. Dat er wat moet gebeuren om deze prijzen te drukken is duidelijk, maar te snel handelen kan de economische groei in de weg staan. Het is dus een voorzichtige aanpak.

Het coronavirus speelt op veel plekken weer in extreme mate toe. In Europa is de situatie gespannen en slecht. In Nederland worden de records met de dag verpulverd en maakt men zich zorgen om striktere regels. Dit heeft als gevolg dat er weer protesten optreden. De situatie is, logisch, gespannen. 

Komende week is voor de Amerikaanse beurzen wellicht een erg belangrijke week. Er wordt een (nieuwe) FED-voorzitter benoemd. De afgelopen jaren was Powell voorzitter en deze heeft de beurs ten goede gedaan. Men is toch wat nerveus op een eventuele opvolger wall-street ook blijft spekken zoals Powell dat deed. 

De ogen zijn niet meer gericht op de earnings maar weer op de stand van zaken. De euforie van goede earnings zal niet genoeg blijven om de beurs op nieuwe hoogtes te blijven zetten. Daarvoor is toch echt nieuw positief nieuws nodig.

PetreaInvest heeft haar portfolio geherbalanceerd naar ons model om zo uitschieters weer opnieuw aan onze filosofie te wegen.

PetreaInvest sluit de week op 206.2, 1.6% hoger dan week 45 en 3% hoger dan week 44 als gevolg van overwegend goede earnings.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN