Angst slaat om zich heen op alle indices

De beurzen wereldwijd hebben het zwaar de afgelopen weken. De gevolgen van covid en de maatregelen die zijn genomen om de economie staande te houden hebben een rekening en men vreest dat die nu komt. 

De FED heeft meermaals aangegeven dat de inflatie hoger is dan verwacht, en zij zal haar monetaire beleid in 2022 aanpassen met meerdere rente ophogingen in een poging de toenemende inflatie te drukken.

Ook zijn afgelopen week de earnings van start gegaan. Een uitschieter is Netflix. Het bedrijf heeft veel geprofiteerd van de Covid situatie, maar de verwachtingen waren erg hoog. Netflix verwacht een lager dan verwachtte abboneegroei te hebben komende periode. De markt ziet dit, in combinatie met toenemende rente en dreiging in geopolitiek, als een dump moment. Netflix verliest in 1 dag 20% marktwaarde.

Ook Amazon heeft het zwaar. Het bedrijf heeft sinds september 2020 inmiddels stilgestaan qua valuatie ondanks winstgroei. De markt ziet het bedrijf als het hebben verloren van bovengemiddelde groei , onder andere door problemen met de supply-chain, en de P/E momenteel niet waard. 

Ondanks veel rode berichten blijft PetreaInvest positief over de lange termijnvisie van vele bedrijven. De korte termijn zal een negatief sentiment behouden.

PetreaInvest sluit de week op 175.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN