Spanningen in Oekraïne, rente-verhogingen en torenhoge olieprijzen

Grotendeels van de kwartaalcijfers zijn gepubliceerd en veel bedrijven zijn de verwachtingen te boven gegaan. Echter heeft de beurs hier niet van geprofiteerd door enorme tegenvallers van Paypal en Meta. Beide bedrijven zijn met maar liefst 30% gezakt na al een zware periode te hebben gehad. Slechte uitzichten maken de investeerders op korte termijn zeer negatief over deze bedrijven. Veel bedrijven staan inmiddels op pre-covid niveau’s qua valuatie. Gezien de winstgroei van de bedrijven niet stilstaat is er voor PetreaInvest geen reden om een negatief sentiment te krijgen over de bedrijven in onze portfolio. 

PetreaInvest heeft haar belangen in deze bedrijven verlaagd maar blijft er over een 7-jaars prognose positief over. Met een erg lage P/E op Meta maar een enorme cashflow is het wachten tot deze gelden worden omgezet in rendement en groei voor het bedrijf.

De beurzen hebben van alle kanten negatief sentiment. De torenhoge inflatie en olieprijzen houden in dat er waarschijnlijk een fikse renteverhoging gaat komen, wat de koersen drukt. Hoge prijzen betekenen eveneens dat er minder gelden beschikbaar zijn voor retail investeerders. 

Daarnaast is de situatie in Oekraïne aan het escaleren. De media wakkert veel angsten aan door scenario’s te schetsen en de beurs reageert hier negatief op. 

PetreaInvest investeert niet op korte termijn en handelt zodoende weinig op speculatie. Wij volgen onze filosofie en beleggen in kwaliteit en een gezonde winstgroei.

PetreaInvest sluit op 176.8.

More Posts

Het jaar 2021

Het jaar 2021 Het jaar is afgesloten met een koersstijging van 33% de koers ging van 150,1 naar 199,9. (2020 index = 100) In de

Send Us A Message

Dutch NL English EN