Skip to content

Deelname

Bij voldoende belangstelling zetten wij het PetreaInvest beleggingsfonds op als een stichting. 
Deze stichting zal een Rabobank rekening hebben waar gelden op gedeponeerd kunnen worden. 

Lees hieronder hoe het werkt. 

In het stichtingsbestuur zitten de fondsbeheerder en afgevaardigden van een administratiekantoor. 

Het administratiekantoor en de fondsbeheerder zullen samen toestemming moeten geven om deze gelden over te boeken van de stichting naar een beleggingsrekening van Lynx. Andere manieren van overboeken worden vanuit de bank geblokkeerd.

Lynx is een beleggingsbroker ( www.lynx.nl ) met een handelsplatform en is 24 uur per dag actief, wereldwijd. 

De fondsbeheerder krijgt toestemming van het administratiekantoor om via dit handelsplatform aandelen te kopen en te verkopen 

Het administratiekantoor staat onder toezicht en heeft een vergunning van het AFM (Autoriteit Financiële Markten), welke de wettelijke regels opstelt en toezicht houdt op een eerlijk en transparante uitvoering van het vermogensbeheer.  

Het administratiekantoor controleert en houdt toezicht op de herkomst van de gelden zoals de AFM dit voorschrijft.

Het administratiekantoor doet de volledige administratie en balancering van de koers van het aandelenfonds en maakt voor iedere participant 1x per kwartaal een overzicht. 

De koers van het aandelenfonds zal dagelijks te volgen zijn op deze website. Door in te loggen op de PetreaInvest website zal iedere deelnemer zijn participatie kunnen volgen.   

Instappen en uitstappen zal aan het eind van elke maand mogelijk zijn en de kosten hiervoor zijn 0,06% van de transactie waarde.

Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er sprake zijn van een minimum inleg.

De kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt zijn 0,7% per jaar en worden berekend over de waarde van de belegging van de deelnemer.

De fondsbeheerder rekent een performance fee van maximaal 10% over de winst die gemaakt wordt over het boekjaar. 

De fondsbeheerder valt niet onder het toezicht van het AFM maar heeft wel een registratie en zal een goedkeuringstoetsing ondergaan bij het AFM.  

De fondsbeheerder zal een prospectus opstellen en dit zal voor de deelnemende partij de basis zijn voor het deelname contract.

Bovenstaande is de werkwijze die het mogelijk maakt  voor kleinere vermogensbeheerders om te handelen volgens de richtlijnen van het AFM.

Voor meer informatie hierover zie www.afm.nl of neem contact op met de fondsbeheerder.

Dutch NL English EN