Skip to content

Portfolio

Het PetreaInvest portfolio bestaat uit ca. 50 bedrijven. De top 10 bestaat uit tabel 1 en is geselecteerd na onderzoek van de Nasdaq, NYSE en de S&P 500, aangevuld met diverse aandelen uit onze watchlist.

Tabel 2 geeft de sector verdeling weer. 

Naast deze bedrijven houden we ca. 10-12% ruimte voor een aantal aanvullende fondsen die gespecialiseerd zijn in bepaalde sectoren, thema’s en opkomende economieën. Hierbij moet je denken aan een fonds die bestaat uit een mandje met bv. 50 bedrijven zoals Uber, Tesla, Square, Zoom, Shopify etc. Dit zijn snelle groeiers die op deze wijze in een klein percentage in het fonds kunnen worden opgenomen. Het downside risico is klein vanwege het kleine percentage. Door in zo’n beleggingsfonds te beleggen maken we gebruik van de specialisatie van dit fonds op het gebied van snelle groeiers.

De bedrijven voldoen aan ons belangrijkste criterium, 15%+ groei, en spelen een belangrijke rol in de informatie transitie. Tevens hebben al deze bedrijven de afgelopen jaren een zeer goede performance laten zien.  Zie Rendement Grafiek.
Ondanks deze sterke groei denken we dat de groei kan voorzetten, zij het in mindere mate dan de afgelopen 5 jaar. Om deze reden stellen we ons in op een rendement van minimaal 15%.

De genoemde bedrijven zijn onder meer bekende technologie aandelen Amazon, FB, Google, Microsoft, Apple, Facebook, Netflix, Alibaba, Nvidia en vele andere bekenden en onbekenden zoals Vertex Pharmaceuticals, Zoetis, Intuitive Surgical, werkzaam in de (bio)medische wereld. 

Tabel 1
Bedrijf Percentage
Alphabet(Google)
7.2
Microsoft
6.8
Apple
5.4
Amazon
3.8
Nvidia
2.6
United Health
2.4
Adobe
1.8
Applied Materials
1.8
Align Tech
1.7
Meta
1.4
Tabel 2
Sector Percentage
Consumer Goods
13.15
Financial Services
4.28
Healthcare
16.17
Technology
58.94
Industrial Goods
4.61
Others
2.84

 

Al deze bedrijven leiden de transitie in de informatie -technologie die onze wereld ondergaat.

Door te streven naar een hoger rendement en daar de portefeuille op af te stemmen kan de beweeglijkheid van de koers toenemen. Door kwaliteit te kiezen zullen deze fluctuaties op langere termijn niet van belang zijn. Het zal bewegen naar de trendlijn die hoort bij deze kwaliteit en daarmee zal het risico laag zijn.

Diverse genoemde bedrijven profiteren van de Covid-19, behalve Google. Deze laatste heeft teruglopende advertentie inkomsten. Wij verwachten dat dit in 2021 rechtgezet wordt wanneer de maatschappij weer normaliseert. Google werkt continue aan een intelligenter search systeem gericht op e-commerce en cloud systemen. De koers ontwikkelt zich langzaam omhoog.

Nvidia is een interessant aandeel, bekend als een ontwikkelaar van grafische kaarten (GPU) voor computers. De krachtige kaarten zijn veel in gebruik bij gaming. Echter heeft Nvidia het hier niet bij gelaten. De afgelopen jaren zijn ze van de gaming doelgroep gegroeid naar een veel bredere markt en zijn inmiddels een heel grote speler op allerlei gebieden. Denk hierbij aan zelfrijdende auto’s, Artificial Intelligence, cloud – en data centra, hardware en software. Het is bijna niet meer mogelijk om geen gebruik te maken van de diensten van Nvidia in het krachtenveld van verandering. Bijna alle autofabrikanten, waaronder Tesla, Mercedes en Toyota werken samen of gaan een intensieve samenwerking aan met Nvidia voor grafische beeldherkennings hardware en software. De toepassingen van de GPU’s van Nvidia zijn eindeloos en zijn een cruciaal component voor de technologische wereld. 

Door te streven naar een hoger rendement en daar de portefeuille op af te stemmen kan de beweeglijkheid van de koers toenemen. Door kwaliteit te kiezen zullen deze fluctuaties op langere termijn niet van belang zijn. Het zal bewegen naar de trendlijn die hoort bij deze kwaliteit en daarmee zal het risico laag zijn.

"In the short run, the stock market is a voting machine but in the long it is a weighing machine" -Benjamin Graham

Invloed van Covid-19

We gaan ervan uit dat in 2021 Covid19 niet meer zwaar weegt op de beurs en dat de winsten weer gaan toenemen. Als indicatie gebruiken we de opgaves van o.a. Yardeni Research, welke een winst van de S&P500 voor 2021 schat op $184 en over 2022 $207

De S&P500 is voor ons een belangrijke graadmeter. Amerikaanse analisten geven hierop een indicatie van de winstontwikkeling van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Dit is een goede indicator hoe gedacht wordt over de aankomende jaren.

We gaan er van uit dat de wereld zich verder ontwikkelt en dat met name de technologie hier de boventoon zal voeren. Onze geselecteerde bedrijven zijn sterke groei-aandelen met een belangrijke rol in de nieuwe toepassingsmogelijkheden. 

Portfolio Selectie

Voor onze selectie maken we gebruik van diverse informatie kanalen, volgen de webcasts, bedrijfspublicaties alsmede technische analyses. Daarnaast kijken we wat andere analisten van het aandeel vinden en hoe het momentum is.

Hierbij hanteren wij de criteria zoals genoemd in Beleggingsvisie.

Dutch NL English EN